Archív tartalom a ‘Balatoni retro’ kategóriából

Balatonfenyves KisvasútKiváló program lehet minden család számára a Balatonfenyvesi Kisvasút – eredeti nevén a Balatonfenyvesi Gazdagsági Vasút – egy borúsabb napon, de kánikulában is jól tudnak jönni az erdei pálya hosszú, árnyékos szakaszai.

A vasútnak régen négy vonala is volt, ma már csak egy maradt, részben köszönhető ez a környék közúthálózati bővítéseinek, illetve az átalakult gazdasági irányvonalaknak. De lássuk, mit is tartogat számunkra a Balatonfenyvesi Kisvasút!

Read the rest of this entry »

Balatoni retro

Balatoni retro

Papp Gábor Zsigmond – Balatoni Retro című filmje igazán a múltba visz, ahol bizony 6Ft/fő volt a hivatalos személyenkénti tarifa.

Megelevenednek a régi üdülőhelyek, úttörők, Zánka Gyermekváros – “a szocializmus okos és értelmesen fényűző új szimbóluma” , vendéglátóhelyek, Lottó nyaralótelep… Egy igazi időutazás ez a múltba. Most úgy sincs strandidő, igazán jó program lehet a kicsivel több mint 80 perces alkotás.

Egy kis balatoni mix

Ismét egy kis múltidéző! Sikerült megállapodnunk a Veszprém Megyei Múzeummal, és most bemutathatunk az oldalon pár régi balatoni képeslapot. Természetesen a teljes galéria is megtekinthető a Múzeum weboldalán.

Read the rest of this entry »

Balatoni Retro Pillanatok

Balatoni nosztalgia

Sokat gondolkodtunk, mivel is tudnánk színesíteni az oldalt, így jutottunk végül a “Balatoni Retro Pillanatok” ötletéhez. A folyamatosan bővülő tartalomban szeretnénk bemutatni milyen is volt régen a Balaton, hogyan nyaraltak az emberek, mi volt az aktuális bikini divat.

Bízunk benne, hogy sok látogatónkban kellemes emlékeket ébresztenek a képsorok, videók, régi képeslapok és kellemeset nosztalgiáznak majd. A fiatalabb generációnak is érdemes megtekinteni a kategóriát, ugyanis a múlt képkockái számukra “újdonságként” hatnak.

Read the rest of this entry »