Archív tartalom a ‘Most történt’ kategóriából

A minap elérhetővé vált a Magyar Levéltár portálján egy térkép, ami a 150 évvel ezelőtti országot mutatja. Önmagában ez nem lenne olyan érdekes, azonban két térképet kapunk egymás mellé. A régit és a mait. Indulhat az időutazás?

terkep_150

Read the rest of this entry »

Nemrég alkalmam nyílt az északi parton egy víztorony tetejéről megcsodálni azt a páratlan panorámát, amit alább lehet látni a képeken.

Panoráma

Read the rest of this entry »

Balatoni vízállás

Balatoni vízállás

Tavaly ősszel már mindenki temette az idei szezont, mondván nagyon alacsony a tó vízszintje és nem is várható hosszútávon sok csapadék. Azonban az idei “tavasz” eddig rengeteg csapadékot szolgáltatott, lassan már sok is belőle.

A tavalyi 40 cm-ről most már több mint 110 centiméteresre duzzadt a Balaton vízszintje és még mindig növekszik. Nagy a készülődés Siófokon, hiszen ha a Balaton eléri a 115 cm-et, akkor megnyitják a Sió-zsilipet.

Read the rest of this entry »

Már nagyon várjuk a tavaszt, de csak nem akar eljönni, ma reggel ez a látvány fogadott, és az előrejelzések szerint még ma is bőven fog esni.

Ahol narancs riasztás van érvényben, ott inkább ne induljon útnak!

Márciusi tél a Balatonon

Márciusi tél a Balatonon

Read the rest of this entry »

Befagyott a Balaton!

Befagyott a Balaton!

A kemény – néhol -15, -20C° hideg – megtette hatását, és hamarosan mindenhol biztonságosan lehet korcsolyázni a part menti sávban. A jég minőségére sem lehet panasz, alig volt szél, így szinte teljesen simára fagyott be a tó.

Az örömünket ronthatja a fel-fel támadó 20-30 km-es szél, hiszen szibériai levegőt fúj az arcunkba, de pár bemelegítő kör után már nem lehet gond!

Read the rest of this entry »

A hétvégén mentettük ki ezt a kiscicát egy acéltartály mélyéről. Nem volt valami jó állapotban, szívószállal kellett etetni, de ma már vígan szaladgált vendégházunk kertjében. Oszkár, hű őrző-védő kutyánk nem nagyon kedveli, ezért gazdit keresünk neki.

A cica nagyon kedves és ragaszkodó, boldog lenne egy új családban! Képek a link alatt!

Read the rest of this entry »