Archív tartalom a ‘Kirándulás a Balaton körül’ kategóriából

Balatonfenyves KisvasútKiváló program lehet minden család számára a Balatonfenyvesi Kisvasút – eredeti nevén a Balatonfenyvesi Gazdagsági Vasút – egy borúsabb napon, de kánikulában is jól tudnak jönni az erdei pálya hosszú, árnyékos szakaszai.

A vasútnak régen négy vonala is volt, ma már csak egy maradt, részben köszönhető ez a környék közúthálózati bővítéseinek, illetve az átalakult gazdasági irányvonalaknak. De lássuk, mit is tartogat számunkra a Balatonfenyvesi Kisvasút!

Read the rest of this entry »

Várhegyi kilátó és tanösvény, Fonyód

Várhegyi kilátó és tanösvény, Fonyód

A múltkori bicikli túráról hazafelé jövet észrevettünk egy új “képződményt” Fonyódon a domb tetején. Kicsit közelebb érve rájöttünk, hogy az a Várhegy kilátó lesz, amit 2009-ben kezdtek el építeni. Már a túrán elhatároztam, hogy megnézem majd egyik hétvégén magamnak, milyen onnan a kilátás.

Meg aztán a bicikliutak/járdák minősége miatt már úgy is adtam Fonyódnak egy fekete pontot, gondoltam itt az ideje javítani. :)

Read the rest of this entry »

Tihanyi túra

Tihanyi túra

Most, hogy lassan vége a nyárnak és elnéptelenednek a strandok, éppen időszerű közzétennem pár gyönyörű és rengeteg látnivalót, programot tartal- mazó túraajánlatot.

Első legyen a csokorból mindjárt egy északi parti kalan- dozás. Tihany.

Read the rest of this entry »