Archív tartalom a ‘Túrák’ kategóriából

Kis-BalatonEgy közepesen erős biciklitúrának indult sík terepen, aszfaltos úton, sok látnivalóval. A Kis-Balatonhoz akartunk menni, 80 km-t számoltunk oda-vissza. Nem nagy táv, első túrázásnak az évben teljesen jó!

Aztán valahogyan másképpen alakultak a dolgok… :) Megtapasztaltuk milyen az, ha egy hirtelen ötlet miatt az ember letér a jól kitaposott turistaösvényről. “Mert a természet igazi szépségei nem a turistaösvényen találhatók…”

Read the rest of this entry »

badacsony

Badacsony

Előző bejegyzésemnek (Félkör) akár a “Hogyan ne induljunk el bicikli túrázni?” címet is adhattam volna. Azonban a hülyeségekből okulva álltunk neki a következő túra megszervezésének.

Az út valamivel rövidebb, egész pontosan 80 km, és ez most Fonyód felé indul, egészen Badacsonyig, majd azt megkerülve vissza Balatonlelléig.

Read the rest of this entry »

Fél kör

Félkör

Rég volt már túra ajánlat itt a blogon. Ennek oka, hogy szeretek személyes tapasztalatok alapján információkat átadni. A mostani túrához bicikli kell. A helyszín pedig természetesen a Balaton.

A cél pedig, hogy menjünk egy fél kört a Balaton mellett. Az útvonal: Balatonlelle – Tihany – Balatonlelle.

Read the rest of this entry »

Egy októberi biciklitúra válogatott képei. Jó nézegetést! :)

Read the rest of this entry »

Tihanyi túra

Tihanyi túra

Most, hogy lassan vége a nyárnak és elnéptelenednek a strandok, éppen időszerű közzétennem pár gyönyörű és rengeteg látnivalót, programot tartal- mazó túraajánlatot.

Első legyen a csokorból mindjárt egy északi parti kalan- dozás. Tihany.

Read the rest of this entry »

Kis-hegyi Kápolna

Kishegyi Kápolna

Második túra ajánlatunk már szorosan kapcsolódik Balatonlelléhez, egész pontosan Kishegybe kalauzoljuk. Ez az a hely, ahol a meleg nyári nap zamatosra érleli az itteni lankákon termő szőlőt. A legtöbb helyi illetve környékbeli borászat szőlőtermő területének nagy része itt található. A túra hossza: 2×5,9 kilométer.

A „hegyre” vezető utat érdemes biciklivel megtenni, de gyalogszerrel sem fárasztó. A túra kiindulópontja a Balatoni Nyugalom Vendégház. Innen elindulva, végig a Mátyás Király utcán haladjon előre, majd egyenesen tovább kell tekerni a Takács Sándor utcába. Az utca végén kisebb kanyarulatok megtétele után a Várszói út fogja kivinni Kishegybe.

Read the rest of this entry »